Kotimainen kirjallisuus · Lahjaksi · Taaperot · Vauvat

Taaperon suosikit, osa 1

Vauvoille ja taaperoille suunnattua kirjan muodossa olevaa tavaraa on kaupoissa paljon. Suuri osa markettiroinasta on kuva-sana-vastaavuusperiaatteella tehtyä tavaraa, kuten kylpykirjoja ja soivia leluja. Onneksi taaperoille on tehty myös laadukkaita, loppuun asti hiottuja mainioita teoksia. Syntyessään vauvat perheineen saavat paljon lahjoja. Kirjalahjoista on iloa pitkäksi aikaa, joten nämä vinkit kannattaa kirjoittaa ylös.

Leena Junnilan teokset Kot! Sanoo kana ja Lits läts lätäkkö ovat meillä olleet menestyksiä. Esikoisen ollessa puolivuotias retkeilimme Raumalla, josta ostin Kot! Sanoo kanan, koska tapanani on ostaa matkoilta aina joku kirja muistoksi. Enpä olisi arvannut, että kyseessä olevasta kirjasta tulee puhkirakastettu suosikki, jonka myös toinen lapsi ottaa omakseen.

Kot sanoo kana

Leena Junnila on tutkinut vauvoja katselijoina ja tehnyt graafisen suunnittelun lopputyönsä nimenomaan tästä aiheesta. Junnilan omilta sivuilta voi lukea lisää siitä, miten jo ihan pienillä vauvoilla on suosikkikuvioita, joihin he mieluiten katseensa kohdistavat.  Sieltä löytyy myös ostettavaksi kortteja sekä tutkittavaksi loruja, joihin on keksitty leikki-idea mukaan.

Kuten monet vauvoille ja taaperoille suunnatut kirjat, myös Kot! Sanoo kana esittelee kotieläimiä. Sanat mukailevat eläinten ääntelyä ja aika pian lapsi oppii kirjan ulkoa ja ääntelee mukana. Hyvin Tarkalle Taaperolle Kot-kirja on se, jonka hän hakee hyllystä lukiakseen sitä itse itselleen. Kirkkaat kuvat lumoavat lapsen ihan uudelleen.

DSC_0842

Lits läts lätäkössä on paljon alkusointuja, joiden rytmiä pieni lapsi kuuntelee mielellään. Kuvat ovat ihanan selkeitä ja tunnistettavia, sillä niissä on käytetty ainoastaan perusvärejä. Nämä ovat myös siitä kivoja kirjoja, että isompi sisarus osaa näitä helposti lukea pienemmälle. Erinomaisia kirjoja syventämään sisaruussuhdetta, siis.

 

Kirjat:

Leena Junnila: Kot! Sanoo kana 2011, WSOY.

Leena Junnila: Lits läts lätäkkö 2013, WSOY.

One thought on “Taaperon suosikit, osa 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s